Biografie

Emil Peijnenburg alias De Bayboomer heeft zijn sporen in de muziekwereld inmiddels verdiend. Na ruim  56 jaar actief te hebben opgetreden als drummer-zanger in diverse orkesten en duo’s – kon hij het vriendelijke sympathieke verzoek van velen van mijn mede babyboomers om een nostalgische show te maken, niet weigeren.

Emil maakte sinds zijn 12e muziek als drummer zanger met het drummen is hij in 2017 gestopt. Emil is jarenlang de drummer geweest van Tony Bass Emil, en had zeer succesvolle duo’s met Duo Toe Maar, Ad Westen en The Peynly Brothers.

Biografie De babyboomer

Het grootste succes behaald Emil met Duo Toe Maar (met zoon Patrick) in 2008 met de zomer single Gipsy lady in de zomerzon. Die ze samen opnamen met Paulus Schäfer en is geschreven door Tony Bass. Nederlandstalige muziek gemengd met Gipsy Swing – Het kan en het gebeurt. Hiermee is er volop aandacht in de landelijke media en behalen ze een top.10 notering in de Tros Sterren Nederlandstalige Top.20 !!

Leuk om te vermelden is wel dat het in 2008 de eerste (!) keer was dat een samenwerking als deze te horen was. Tegenwoordig is de Gipsy sound niet meer weg te denken uit de Nederlandstalige muziek. In totaal heeft Emil met Duo Toe Maar meer dan 10 cd’s uitgebracht.

Video’s:
The Peynley Brothers (1983)
Duo Ad & Emil (1988)