In memoriam Tony Bass

In memoriam Tony Bass

Tony Bass
Tony Bass had grote hits met o.a. ‘Gina Lollobrigida’, ‘Ik ben met jou niet getrouwd’, ‘Dat is het einde’ waarvan er meer dan 150.000 zijn verkocht. Hij componeerde en arrangeerde liederen voor James Last, Jose Feliciano en Trini Lopez. In totaal verkocht hij meer dan 1,5 miljoen platen.

Tony Bass - Gina Lollobrigida Tony Bass - Ik ben met jou niet getrouwd

De eerste grote hit heeft Tony met de single ‘Dat Is ’t Einde’ dat bijna een half jaar lang de hitparade bevolkt. Ook ‘Ik Ben Met Jou Niet Getrouwd’ wordt een grote hit. Jack de Nijs (Jack Jersey) schrijft de tekst voor het liedje ‘Gina Lollobrigida’ dat voor hem opnieuw een hit oplevert.

Met de carnavalskraker ‘Bij Ons Staat Op De Keukendeur’ en ‘Wij Zijn De Jongens’ boekt Tony Bass nog twee dikke hits. De liedjesschrijver en zanger Tony Bass overlijdt op dinsdag 11 oktober in Valkenswaard op 71-jarige leeftijd.

Tony Bass en Emil (De Babyboomer)
Duo Tony Bass
Emil had samen met Tony een duo en later schreef Tony Bass voor Duo Toe Maar de nummers ‘Lekker meidje’ en ‘Sante’, en hij produceerde de 1e en 2e cd van Duo Toe Maar. Tony mag zich dus met recht de ‘ontdekker’ van Duo Toe Maar noemen, waar Emil ook erg trots op is. Uit respect, vriendschap en waardering hebben heeft Duo Toe Maar de single ‘Wederzijds’ opgedragen aan Tony.

In de zomer van 2008 brengt Duo Toe Maar het nummer ‘Gipsy lady in de zomerzon’ op single op de markt. Dit nummer is geschreven en gecomponeerd door Tony Bass. De dochters van Tony hebben het eerste exemplaar van deze single aan Duo Toe Maar uitgereikt.

Met dit nummer behaalde Duo Toe Maar een plek in de TROS sterren Top.20 en stonden wekenlang hoog genoteerd in de Feest Top.20

Artikel Algemeen Dagblad 2015
Artikel Tony Bass in het AD

Overige links:
YouTube afspeellijst
Wikipedia
Discografie


Thieu, vriend bedankt voor alles.
je zal altijd een bijzonder plekje in mijn hart hebben.
Emil.