Carnaval

De Babyboomer - Wij willen weer eens horen

Klik hier voor de videoclip

Beluister via Spotify

Download via Itunes

Download via Zazell

Download via downloadmusic.nl

Tekst:

Wij willen weer eens horen, het bloemetjesgordijn of onze ouwe Sint-Jan. Bij ons staat op de keukendeur dat mag er ook zijn, dat vinden wij nog steeds een mooi refrein Dat huidige gestomp gebonk dat klinkt wel mondiaal, maar wij denken wat ook gebeuren moet Het nostalgische lied weer op de hitparade, weer terug naar dat Brabantse gemoed

Boeren, Burgers, buitenlui we willen even kwijt Met carnaval zo nu en dan ’n lied uit vroeger tijd Het vorstenbal is toch bedoeld voor jong en oud publiek En daarom dienen wij dat hedendaagse van repliek Dat moderne gebons, is helemaal niks voor ons

Refrein

We zijn niet stok en ook niet piep maar wel nog jong van geest Met ’n borrel in de leunstoel zo zie je ons het meest Met carnaval dan gaan we echter graag buiten de deur Eventjes met z’n allen uit de dagelijkse sleur Dat moderne gebons, is helemaal niks voor ons Tekst: E. Peijnenburg Muziek: E. Peijnenburg/Sonicsolutions Roosendaal Arrangement : SonicSolutions Studio Roosendaal Opname : SonicSolutions Studio Roosendaal Videoclip: Joey Kanters Media  

 

PERSBERICHT

Ja, beste babyboomers, komend carnaval laten we van ons horen.

Ondanks dat ik ben gestopt, na 56 jaar actief te hebben opgetreden als drummer-zanger in diverse orkesten en duo’s – kon ik het vriendelijke sympathieke verzoek van velen van mijn mede babyboomers om een lied te schrijven in de klassieke Brabantse carnavalsstijl, niet weigeren.

Het is een maatschappelijk geëngageerd lied geworden met als titel “Wij willen weer eens horen”. Een vreedzaam protest met een knipoog – als tegenhanger van al dat moderne.  Een song met de poëzie van de nostalgische jaren. Een lied met een kop en een staart.

Wij babyboomers willen hierbij opmerkzaamheid vragen om het klassieke carnavals repertoire weer enigszins onder de aandacht te brengen.

Tevens is het een eerbetoon aan o.a. Tony Bass, Wim Kersten en Pierre Kartner, de pioniers en voorlopers, die het ongeëvenaarde, met niets te vergelijken traditionele carnavalslied op de (Brabantse) kaart te hebben gezet.

Bij het lied is een videoclip opgenomen o.a. in het Nationaal carnavalsmuseum in ‘s-Hertogenbosch waarbij Duo Toe Maar, zoon en kleindochter van babyboomer Emil, het achtergrondkoor vormt.